Enterprise Invest

Az általunk fejlesztett a világon egyedülálló portfólió és kapacitás menedzsment rendszer arra alkalmas, hogy egy adott időben felmerült üzleti ötlet halmazból kiválasszuk azokat, amelyek megvalósításával a legnagyobb összes hozzáadott gazdasági értéket érhet el a vállalat a meglévő költségvetési és kapacitás korlátok mellett.

Egy vállalat életébe többször előfordul, hogy egy adott évben jóval több sikerrel kecsegtető beruházási ötlet merül fel, mint amit ténylegesen meg lehet valósítani.

Számos oka lehet ennek. Az egyik leggyakoribb ok az, hogy az adott évben csak korlátozott összegű forrás áll rendelkezésre. Ilyenkor nem elég pusztán a legnagyobb hozzáadott értékkel kecsegtető változatokat kiválasztani, mivel elképzelhető, hogy több kisebb projektet megvalósítva összességében nagyobb hozzáadott gazdasági érték keletkezne.

A gyakorlatban nem csak finanszírozási korlátok merülnek fel rendszeresen, hanem egyéb kapacitás korlátok is. A rendszer ezek figyelembe vételére is képes. Ehhez egy lineáris optimalizálási feladatot kell megoldani, ami 300-nál több elemű ötlet halmaz esetében olyan nagy mennyiségű számítás elvégzését igényli, amely még napjainkban is csak szuperszámítógépekkel lehetséges.

A rendszerünkben olyan saját fejlesztésű algoritmus választási lehetőségét kínálunk, amely ezt a számítási igényt drasztikusan lecsökkenti és az optimalizálás idejét néhány percre lerövidíti normál számítógépeken gépeken is.

Az Enterprise Invest rendszer három fő részből áll:

 A beruházás értékelő modulban vállalati szinten egységesen kezelhető beruházás elemzési módszer együttest kínálunk, amely segítségével az egyes projektek pénzügyi és gazdasági számításai, mutatói (cash flow terv, eredmény terv, NPV, IRR, jövedelmezőségi index, éves egyenértékes, megtérülési idő, diszkontált megtérülési idő, fedezeti pont számítások, összetett érzékenységvizsgálatok) automatikusan előállíthatók.
   

portfolió menedzsment modulban határozható meg az optimális beruházási portfólió és annak összegzett vállalati eredményre gyakorolt hatásai. Itt tarthatóak nyilván, ellenőrizhetőek és követhetőek az egyes projektek, valamint a beruházási döntések visszamérése (monitoring) is itt történik.
 

workflow modul biztosítja a beruházási döntési folyamat átláthatóságát és követhetőségét.